Inzendingen

< Terug naar overzicht

Paviljoen Bernadette, landgoed Sancta Maria

Transformatie
Nieuwe situatie

Projectomschrijving

Het bijna 100 jaar oude landgoed Sancta Maria, op de grens van Noordwijk en Noordwijkerhout, gaat een nieuwe toekomst tegemoet. De bestaande paviljoens van het voormalige zorginstellingenterrein worden getransformeerd tot schitterende woongebouwen met imposante herenhuizen. Deze gebouwen, die in het hart van het landgoed liggen, worden met veel gevoel voor ambachtschap gerestaureerd. Een van deze getransformeerde woongebouwen is paviljoen Bernadette. De schil van het gebouw is volledig gerenoveerd en het gebouw is verticaal gesplitst in 7 casco herenhuizen. De woningen zijn na overdracht aan koper volledig in eigen beheer afgebouwd.

Doelstelling

Het behoud van het paviljoen Bernadette door deze te transformeren naar woonhuizen.

Hoofdlijnen van het programma van eisen

Renoveren en restaureren van volledige schil
Verticaal splitsen in 7 herenhuizen, waarbij wordt voldaan aan de eisen op het gebied van constructieve veiligheid, brandwerendheid en geluid
Uniforme kleur- en materiaalstelling

Resultaten tot nu toe

De renovatie en transformatie naar woningen is afgerond. De 7 cascowoningen zijn verkocht en bewoond.

Functies vóór de ingreep
Leegstand

Functies na de ingreep
Wonen