Jaargangen

Kies jaargang

Kies categorie

Winnaar Nominatie
< Terug naar overzicht

C'Park Bata, Best

Gebiedstransformatie

Projectomschrijving

Hier werken we, durven we door te ontwikkelen en laten we verblijven samengaan in harmonie met de omgeving en de historische waarden van de bedrijfslocatie.
De rijke geschiedenis van Bata is nog steeds merkbaar in Best. Het Bata complex vormt nog altijd een verbindende factor tussen de inwoners van Batadorp. Iedereen kent Dé Bata. Tomas Bata, een visionair die zijn tijd ver vooruit was, had een duidelijk plan en maakte van het complex en haar omgeving een Township. Bata werkte wereldwijd met dezelfde gritstructuur en architectuur waardoor de gebouwen direct te herkennen zijn. Reden waarom de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed drie van de zeven fabrieksgebouwen heeft aangewezen als rijksmonument.
Door de jaren heen is de productie en bedrijvigheid van Bata afgenomen en is het Complex grotendeels leeg komen te staan. Batadorp Heritage B.V. en C’magne B.V. hebben de handen ineen geslagen om het bruisende Township zoals Thomas Bata het stichtte weer tot leven te wekken . C’park Bata is het Township van vroeger maar in een eigentijds, innovatief jasje waar een nieuwe business community tot bloei komt.
C’park Bata is daarmee hard op weg hét creatieve broeinest van regio Eindhoven te worden. Niet de gebouwen maar de ondernemers, werknemers en haar gasten zijn de bouwstenen van de business community. Daarom is de renovatie van de gebouwen geen op zichzelf staan doel. De transformatie van de gebouwen gaat gepaard met de behoefte van de community.  Comfort in de breedste zin van het woord staat voorop. En daarmee zijn de gebouwen onderdeel van het brede service pakket waardoor gebruikers optimaal kunnen werken en zich thuis voelen. Tijdelijk is het nieuwe definitief, daarom blijft C’park Bata altijd in ontwikkeling.  Van kleine tot grote ondernemer en van dienstverlening tot ambachtelijk werk…. Alles vindt haar plek op C’park Bata!