Jaargangen

Kies jaargang

Kies categorie

Winnaar Nominatie
< Terug naar overzicht

Van Vollenhovenkwartier, Rotterdam

Transformatie

Projectomschrijving

In het Rotterdamse Scheepvaartkwartier is een kantoorgebouw uit de jaren ‘60 van de vorige eeuw herbestemd tot woongebouw. Van ‘bruut’ kantoor tot hip wooncomplex met city-lofts en meerkamerappartementen. Het voormalig kantoor van der Vorm aan de Van Vollenhovenstraat is compleet op de schop gegaan en getransformeerd tot een modern pand met een klassieke uitstraling.

Het Van Vollenhovenkwartier beschikt nu onder andere over city-lofts en grotere appartementen. De kern van het gebouw is over meerdere etages open gebroken, waardoor verdiepingen onderling visueel aan elkaar verbonden worden. Zo ontstaat een indrukwekkend binnen gebied dat uitnodigt tot een bijzondere invulling.

De ruimtelijke city-lofts en appartementen zijn allemaal voorzien van Franse balkons met veel glas in de kozijnen en deuren, waardoor daglicht diep de woningen invalt. Dakterrassen bieden zowel gezamenlijke als privé-buitenruimte. Op de begane grond is plek voor ondernemers met sterke concepten, waardoor Van Vollenhoven een stadskwartier is geworden met allure.

Het Van Vollenhovenkwartier is een ontwikkeling van ABB Bouwgroep, Trivestor en DBOG B.V. IMd Raadgevende Adviseurs heeft de constructie ontwerpen. RoosRos Architecten heeft het architectonisch ontwerp verzorgd.