Veelgestelde vragen

Deze uitgebreide FAQ bevat antwoorden op uw veelgestelde vragen en/of verwijst u naar de pagina waar de door u gezochte of aanvullende informatie staat. Klik op een vraag om het antwoord te bekijken.

  Algemeen

 • Wat is NRP Gulden Feniks?

  NRP Gulden Feniks is dé prijs ter bevordering en inspiratie voor hergebruik van de bestaande gebouwde voorraad.
  LEES MEER...

 • Wat is NRP?

  NRP (Nationaal Renovatie Platform) is een uniek netwerk van ongeveer tachtig private partijen uit de volle breedte van de vastgoedsector. De onafhankelijke stichting NRP werd in 2011 opgericht om gezamenlijk te werken aan het bevorderen van het duurzaam gebruik van de bestaande gebouwde omgeving.
  LEES MEER...

 • Waarom organiseert NRP de NRP Gulden Feniks?

  NRP Gulden Feniks is een prijs om van te leren. Voor u als deelnemer biedt de NRP Gulden Feniks een uniek podium om te laten zien welke belangwekkende projecten in de bestaande omgeving u met uw team heeft gerealiseerd. Op die manier wordt interessante informatie overgedragen over de succesfactoren en leerpunten uit de verschillende projecten. Een NRP Gulden Feniks is dé kroon op uw werk, waarmee uw project extra bijzondere waarde krijgt en anderen inspireert. 
   

 • Wie zijn de aangesloten partners van NRP?

  NRP wordt gesteund door partners uit de volle breedte van de vastgoed-, bouw- en ontwerpsector en uit financiële en maatschappelijke organisaties.

  Bekijk alle aangesloten PARTNERS van NRP.

 • Hoe kan ik partner worden van NRP?

  NRP heeft een partnerpakket samengesteld. U kunt HIER lezen hoe u partner van NRP kunt worden. (let op: u wordt doorverwezen naar de website van NRP, deze opent als een nieuwe pagina)

 • Wat zijn NRP begunstigers?

  Naast partners kent NRP ook begunstigers. Met name koepel- en belangenorganisaties, maar in somige gevallen ook bedrijven kunnen als begunstiger aansluiten bij NRP.
  Bekijk alle begunstigers van NRP.


  U kunt HIER lezen hoe u begunstiger van NRP kunt worden. (let op: u wordt doorverwezen naar de website van NRP, deze opent als een nieuwe pagina) 

 • Wat is de NRP Academie?

  NRP Academie is dé opleiding voor de transformatie- en renovatieprofessional.
  LEES MEER...
  (let op: u wordt doorverwezen naar de website van NRP Academie, deze opent als een nieuwe pagina)

 • Waar kan ik inzendingen uit vorige edities terugzien?

  U kunt op deze website te allen tijde inzendingen van vorige edities tot en met 2011 bekijken. U kunt filteren op jaartal of op categorie. 

  BEKIJK VORIGE EDITIES 

  Tot en met 2010 was er de voorloper van NRP: de Nationale Renovatie Prijs. Wilt u verder terug in de historie van NRP, dan kunt u de winnaars tot 2010 bekijken op de website van de NATIONALE RENOVATIE PRIJS(let op: u wordt doorverwezen naar de website van de Nationale Renovatie Prijs, deze opent als een nieuwe pagina) 

 • Ik wil graag een Jaarboek ontvangen, waar kan ik deze bestellen?

  U kunt tegen € 7,50 verzendkosten een NRP Gulden Feniks Jaarboek bestellen. U kunt van alle edities tot en met 2011 een exemplaar bestellen (zolang de voorraad strekt). 

  JAARBOEK BESTELLEN

 • Ik heb een andere vraag, waar kan ik die stellen?

  Staat uw vraag of het antwoord dat u zoekt er niet bij, neemt u dan gerust CONTACT met ons op.

  Deelname

 • Wat zijn de criteria en voorwaarden voor deelname?

  Aan het inzenden van een project voor een NRP Gulden Feniks zijn bepaalde criteria en voorwaarden verbonden. Via onderstaande links kunt u deze bekijken. Op deze pagina’s kunt u de criteria en voorwaarden ook downloaden als pdf.
  NAAR DE CRITERIA
  NAAR DE VOORWAARDEN

 • Wie beoordeelt de inzendingen?

  Een breed samengestelde JURY beoordeelt gezamenlijk alle inzendingen, ieder vanuit zijn eigen expertise. Voor NRP Gulden Feniks 2018 bestaat de jury uit:

  • Esther Agricola ((cultuur)historie)
  • Peter de Winter (secretaris)
  • Jaap van Rhijn (real estate management)
  • Marlon Huysmans (duurzaamheid)
  • Jack Hock (gebiedsontwikkeling & maatschappelijk opdrachtgeverschap)
  • Harry Abels (ontwerp)

  LEES MEER OVER DE JURY(LEDEN)

 • Wie kunnen een project inzenden voor NRP Gulden Feniks?

  Wanneer u een project inzendt, doet u dit namens uw gehele team van opdrachtgever, architect, adviseurs én bouwbedrijf. Leest u voor u gaat inzenden ook zorgvuldig de  CRITERIA en VOORWAARDEN,

 • Hoe kan ik inzenden?

  Alle projecten dienen digitaal via deze website te worden ingediend. Voor het INZENDEN van een project voor de NRP Gulden Feniks 2014, heeft u een account nodig.

  MAAK NU EEN ACCOUNT AAN 

 • In welke categorieën kan ik een project inzenden?

  U kunt een project inzenden in de volgende categorieën:
  (klik op de link om meer te lezen)

  GEBIEDSTRANSFORMATIE
  TRANSFORMATIE
  RENOVATIE

 • Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik een project inzend?

  Alle vóór de sluitingsdatum ingediende projecten worden gepubliceerd op deze website (www.nrpguldenfeniks.nl) en bij een nieuwe editie bewaard in het archief van deze website. Uw ingezonden materiaal wordt door NRP ook gebruikt voor kennisoverdracht over renovatie en (gebieds-)transformatie. De foto’s die u aanlevert moeten rechtenvrij zijn.

 • Zijn alle inzendingen / gegevens openbaar?

  Ja. Alle vóór de sluitingsdatum ingediende projecten worden gepubliceerd op deze website (www.nrpguldenfeniks.nl) en bij een nieuwe editie bewaard in het archief van deze website. Uw ingezonden materiaal wordt door NRP ook gebruikt voor kennisoverdracht over renovatie en (gebieds-)transformatie. De foto’s die u aanlevert moeten rechtenvrij zijn.

 • We werken in een team, wie moet de inzender zijn?

  Wanneer u een project inzendt, doet u dit namens uw gehele team van opdrachtgever, architect, adviseurs én bouwbedrijf. U stemt zelf onderling af wie de contactpersoon wordt: dit is degene die de inzending op deze website (www.nrpguldenfeniks.nl) invult en beheert. Er kan per project slechts één contactpersoon zijn.  

 • Kan ik mijn inzending toelichten aan de jury?

  Nee. U heeft door middel van het inzendformulier de gelegenheid uw inzending toe te lichten. De jury beoordeelt op basis van deze gelijkwaardige gegevens alle inzendingen. 

  Begin maart maakt de jury een longlist met projecten die zij gedurende twee jurydagen in maart / april zullen bezoeken. Tijdens de jurydagen hebben deze inzendingen een uur de gelegenheid hun project toe te lichten. 

  Let op: projecten op de longlist zijn niet per definitie de genomineerden. UIt de bezochte projecten worden de genomineerden gekozen. 

 • Hoe vul ik een inzendformulier in?

  U leest alles over hoe u het inzendformulier invult in het STAPPENPLAN.