NIEUWS

< Terug naar NIEUWS De Nieuwe Stad Amersfoort

54 inzendingen voor de NRP Gulden Feniks 2021

Ook dit jaar is er weer een indrukwekkend aantal inzendingen ontvangen voor de NRP Gulden Feniks. In april zal de jury een aantal kanshebbende projecten voor deze prestigieuze jaarlijkse prijs bezoeken om daaruit de winnaars van de editie 2021 aan te wijzen.
Vanaf dit jaar treedt projectontwikkelaar Bess Blomjous toe tot de jury. Haar hart ligt bij herontwikkelingsopgaven: "Het behouden en hergebruiken van gebouwen is niet alleen vanuit erfgoedwaarde, milieu, techniek of financiŽn van belang, maar ook vanuit een algehele beleving van onze gebouwde wereld."
Op 6 april organiseert NRP een digitale talkshow met de winnaars van de NRP Gulden Feniks 2020.

Uit de 54 ingezonden projecten stelt de jury een shortlist samen. Op maandag 12 en dinsdag 20 april 2021 zal zij de projecten uit deze lijst bezoeken en gesprekken met de inzenders voeren. Hierna komt zij tot de nominatie van een aantal projecten in de categorieŽn renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. De jury kan per categorie een winnaar aanwijzen en daarnaast ook een wildcard als extra prijs toekennen.
Alle informatie over de NRP Gulden Feniks 2021 en de voorgaande edities vindt u hier.

De jury
De jury die de inzendingen beoordeelt bestaat uit Geurt van Randeraat, voorzitter (SITE urban development), Harry Abels (Abels & Partners Architecten), Thijs Asselbergs (Thijs Asselbergs Architectuurcentrale en hoogleraar TU Delft), Dirk Baalman (bouwkundige en architectuurhistoricus), Bess Blomjous (Studio Bess), Jack Hock (Strijp-S, Stichting Trudo), Marlon Huysmans (Fabuleux Destin) en Jaap Wiedenhoff (ABT).

Secretaris van de jury is Cilly Jansen m.m.v. Margot de Jager (Architectuur Lokaal).

Talkshow winnaars Gulden Feniks 2020
Op 6 april 2021 organiseert NRP een talkshow vanuit Pakhuis de Zwijger met de winnaars van de Gulden Feniks 2020. Gespreksleider is Bart Krol, bestuursvoorzitter van NRP. Meer informatie: zie NRP.

In opdracht van NRP voert Architectuur Lokaal de NRP Gulden Feniks uit.