NIEUWS

< Terug naar NIEUWS jurybezoek-nrp-guleden-feniks-2016

De nominaties voor 2016 zijn bekend!

De jury van NRP Gulden Feniks heeft dit jaar uit 83 inzendingen acht projecten genomineerd voor de felbegeerde NRP Gulden Feniksprijzen. De genomineerde projecten zijn een bewijs van de grote diversiteit aan bestemmingen die herontwikkeling van bestaand vastgoed te bieden heeft.

De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

GEBIEDSTRANSFORMATIE

De categorie Gebiedstransformatie telde dit jaar 8 inzendingen. Hieruit zijn genomineerd:

 Meyster’s Buiten (Utrecht)
"De aantrekkelijke architectuur en het uitstekende programma maken dat Meyster’s Buiten waardering verdient.”

 Fort bij Vechten (Bunnik) 
“Met Fort bij Vechten is een verborgen erfgoed-parel weer tot leven gewekt. Een project met veel potentie.”

TRANSFORMATIE

In de categorie Transformatie kwamen dit jaar 33 inzendingen binnen. De genomineerden zijn:

Gemeentehuis van Zevenaar (Zevenaar)
“De transformatie van de gebouwen van de voormalige tabaksfabriek tot het nieuwe gemeentehuis van Zevenaar is een moedige en originele herbestemming, waarmee de gemeente de monumentale panden voor de gemeenschap heeft behouden.”

De Timmerfabriek (Schiedam)
“De Timmerfabriek in Schiedam is een voorbeeld van sublieme renovatie van een wederopbouwmonument, waarbij een betrokken ondernemer een architect heeft gevonden met dezelfde passie.”

Post 120 (Dordrecht)                              
Post 120 is van een verguisde dissonant een geliefde plek in Dordrecht geworden. Met een briljante ingreep in de gevel heeft de voormalige betonkolos een open uitstraling gekregen.”

RENOVATIE

In de categorie Renovatie ontving NRP Gulden Feniks dit jaar de meeste inzendingen: 42 in totaal. Uit een gevarieerd aanbod, nomineerde de jury de volgende projecten: 

Bouw van Jou (Deventer)
“In het project Bouw van jou is er een perfecte verdeling geweest tussen regie van het blok en wat je kunt overlaten aan bewoners. Een heel spannend project.”

Circulaire huisvesting Alliander (Duiven)
“De transformatie van een oud bedrijventerrein tot de Circulaire huisvesting Alliander is spectaculair. Een showcase voor duurzaam transformeren.”

Building 026 (Arnhem)
Building 026 in Arnhem is een moedig project en belangrijk voor de stad. Het transformeren van een bibliotheek tot hoogwaardige kantoorruimte vraagt in het huidige klimaat om lef.”

UITREIKING

NRP feliciteert alle inzenders en betrokken partijen van harte met hun nominaties. Op woensdag 22 juni worden in Amsterdam de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. Meer informatie over de invulling van de uitreiking volgt spoedig en is voor belangstellenden te vinden op nrp.nl en nrpguldenfeniks.nl.

Tijdens de uitreiking wordt ook het NRP Gulden Feniks Jaarmagazine 2016 gepresenteerd, waarin alle inzendingen zijn gebundeld en de winnaars en genomineerden worden uitgelicht. Dit wordt gecombineerd met inspirerende artikelen en uiteraard een uitgebreid juryrapport.

Alle  inzendingen voor NRP Gulden Feniks 2016 zijn hier te bekijken.