NIEUWS

< Terug naar NIEUWS nrp-gf-11-nomiaties

Elf nominaties voor NRP Gulden Feniks 2017

De jury van de NRP Gulden Feniks heeft dit jaar uit 81 inzendingen 11 projecten genomineerd voor de felbegeerde NRP Gulden Feniksprijzen. De categorieŽn Transformatie en Renovatie tellen dit jaar ieder maar liefst 4 kanshebbers. In de categorie Gebiedstransformatie zijn 2 projecten genomineerd. De genomineerde projecten tonen de unieke mogelijkheden en grote diversiteit aan bestemmingen die bestaand vastgoed te bieden heeft. Wie de extra prijs voor Low budget, High impact krijgt, blijft tot de uitreiking op 5 juli nog geheim.

NRP feliciteert alle inzenders en betrokken partijen van harte met hun nominaties. Op†woensdag 5 juli†worden aansluitend op de NRP Partnerbijeenkomst in†DeFabrique†te†Maarssen om 16:30 uur†de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt, waarna tijdens een feestelijke borrel wordt geproost op de winnaars. Tijdens de uitreiking wordt ook het†NRP Gulden Feniks Jaarmagazine 2017†gepresenteerd, waarin alle inzendingen zijn gebundeld en de winnaars en genomineerden worden uitgelicht. Dit wordt gecombineerd met inspirerende artikelen en uiteraard een uitgebreid juryrapport. De genomineerden voor NRP Gulden Feniks 2017 zijn (in willekeurige volgorde):

GEBIEDSTRANSFORMATIE

De categorie Gebiedstransformatie telde dit jaar 10 inzendingen. Hieruit zijn
CHV Terrein†(Veghel) en†Nijmegen omarmt de Waal(Nijmegen) genomineerd.

TRANSFORMATIE†

In de categorie Transformatie ontving NRP Gulden Feniks dit jaar de meeste inzendingen: 38. De genomineerden zijn†LumiŤre Cinema†(Maastricht),B.Amsterdam(Amsterdam) en†AíDAM toren†(Amsterdam) en†W Hotel Bank†(Amsterdam).

RENOVATIE
In de categorie Renovatie kwamen 33 inzendingen binnen. Uit een gevarieerd aanbod †nomineerde de jury de projecten†De†Alliantie HQ(Hilversum),†Tandheelkunde Radboud Universiteit(Nijmegen),†Flat met Toekomst, NOM†(Utrecht) en†Het Breed†(Amsterdam).

LOW BUDGET, HIGH IMPACT

Omdat deze prijs geen nominaties kent, wordt de enige genomineerde en dus winnaar van†Low Budget, High Impact†tot de uitreiking op 5 juli geheim gehouden. Het blijft dus nog even spannend. De prijs Low budget, high impact wordt uitgereikt aan een project dat met een relatief lage investering een groots effect heeft bereikt. Voor de prijs kunnen projecten niet afzonderlijk inzenden, maar wordt een project gekozen uit de drie categorieŽn waarin projecten kunnen worden ingezonden: Gebiedstransformatie, Transformatie en Renovatie.

Bekijk alle inzendingen voor NRP Gulden Feniks op†nrpguldenfeniks.nl.