NIEUWS

< Terug naar NIEUWS nrp-nieuws-geurt-juryvoorzitter

Geurt van Randeraat nieuwe juryvoorzitter NRP Gulden Feniks

‘Ik ben overtuigd van de integraliteit van ons vak’

Met ingang van 1 december 2017 is Geurt van Randeraat de nieuwe juryvoorzitter van NRP Gulden Feniks. Hij volgt daarmee Karin Laglas (directievoorzitter Ymere) op. Geurt is als oprichter en directeur van SITE urban development een zeer ervaren gebiedsontwikkelaar en expert in complexe stedelijke projecten.

“De nadruk van NRP Gulden Feniks op de bestaande voorraad blijft uniek”, constateert Geurt van Randeraat. “Er is veel meer bestaand vastgoed dan we ooit nog nieuw zullen bouwen. De impact van de bestaande gebouwde omgeving op ons leven is dan ook ontzettend groot en hebben we eigenlijk pas net ontdekt. Onze woningvraag, energieopgave en klimaatopgave zijn alleen haalbaar als we de bestaande gebouwen gebruiken. Alle grote opgaves van onze tijd zijn gerelateerd aan het bestaande.”

“Het mooie aan de prijs NRP Gulden Feniks is ook dat het teams beloond”, vindt de nieuwe juryvoorzitter. “Het groepsgevoel is enorm belangrijk om projecten voor elkaar te krijgen.”

“Het leuke aan deelnemen aan een jury, is dat je een kijkje in de keuken bij het nieuwste van het nieuwste krijgt. Ik werk graag up to date en als onderdeel van een jury zie je ontzettend veel projecten. Daarnaast mag ik samenwerken met een jury die enorm veel expertise op verschillende disciplines heeft. Het is mijn werk om al die dingen aan elkaar te verbinden. Ik verheug me op de diep-inhoudelijke discussies. Aan mij de eer om daar de breinaald door te krijgen. De juryleden zijn stuk voor stuk geweldenaars en allemaal een beetje eigenwijs. Als je dat mag voorzitten, kun je dienstbaar zijn aan het scherp krijgen van de argumenten. Ik hoop dat mijn circa twintig jaar ervaring met transformatiegebieden daaraan bij kan dragen. De reden dat ik SITE ooit heb opgericht, is dat ik overtuigd ben van de integraliteit van ons vak. Ik heb een holistische kijk op gebieden en op ons vak.”

ERVARING
Geurt van Randeraat (1974) richtte in 2008 SITE urban development op. Hij werkte daarvoor lange tijd voor investeerder Bouwinvest, de laatste jaren als Directeur Projecten. Daarvoor werkte hij voor adviesbureau BVR en projectontwikkelaar Kristal. In de periode 2009-2015 was hij directeur van de wetenschappelijke masteropleiding Master City Developer (MCD) aan deze opleiding is hij nog steeds als docent verbonden. Hij geeft regelmatig lezingen aan universiteiten en op congressen in binnen en buitenland.

ZEND NU IN VOOR NRP GULDEN FENIKS!
NRP Gulden Feniks is dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving. Van 1 december 2017 tot en met 21 februari 2018 kunnen projecten voor de editie 2018 worden ingezonden in de categorieën Gebiedstransformatie, Transformatie en Renovatie. Projecten met een laag budget komen in aanmerking voor de extra prijs Low Budget, High Impact. Lees meer over NRP Gulden Feniks en de jury op NRPGULDENFENIKS.NL.

NRP
Als onafhankelijke stichting stimuleert NRP het duurzaam (her)gebruik van de bestaande omgeving door kennisontwikkeling, verbinding en inspiratie. Om te leren van innovatieve en succesvolle projecten reikt NRP ieder jaar de NRP Gulden Feniks uit aan de beste en meest innovatieve (gebieds)transformatie- en renovatieprojecten van Nederland; de 'Oscars' van de Nederlandse bouwwereld. Lees meer over NRP op NRP.NL.