NIEUWS

< Terug naar NIEUWS nrp-gf-omslag

Nieuwe voorbeeldprojecten gezocht voor NRP Gulden Feniks 2017

De renovatie- en transformatiesector maakt zich op voor een nieuwe editie van NRP Gulden Feniks. Renovatie en (gebieds-)transformatie zijn onmisbaar in de bouwopgave en vormen een unieke, waardevolle bron van kennis en inspiratie. Om te voorzien in de groeiende vraag naar ruimte wordt de bestaande bouw ieder jaar belangrijker.

Van 1 december 2016 tot en met 31 januari 2017 kunnen projecten worden ingezonden voor een NRP Gulden Feniks 2017: dť prijs voor Nederlands beste renovaties, transformaties en gebiedstransformaties. NRP Gulden Feniks nodigt opdrachtgevers, ontwerpers, architecten, ingenieurs, constructeurs, bouwbedrijven, adviesbureaus, toeleveranciers en andere betrokken bedrijven uit de bouwsector ťn particuliere opdrachtgevers uit om hun beste werk op het gebied van transformatie en renovatie in te zenden.

Koplopers†

Welk inspirerend, uniek of voorbeeldstellend project verdient een prijs ťn spotlights? Wie zijn de koplopers op het gebied van duurzaamheid en wie heeft maatschappelijke ťn economische toegevoegde waarde gerealiseerd, zonder de esthetiek van de opgave uit het oog te verliezen?

Om kans te maken op een NRP Gulden Feniks prijs moet een project aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • † Het project is in 2016 (grotendeels) afgerond in een van de categorieŽn:†RENOVATIE, TRANSFORMATIE†of†GEBIEDSTRANSFORMATIE.†

 • † Het project moet worden ingediend namens het team van opdrachtgever, architect ťn bouwbedrijf. Bij gebiedstransformatie dient de indiener een initiŽrende rol te hebben vervuld.

 • †Het project behelst een substantiŽle ingreep wat betreft casco en/of inbouw en bestaat uit minimaal ťťn juridische kavel bij renovatie en transformatie.

 • †Projecten met een laag budget komen in aanmerking voor de extra prijs†LOW BUDGET, HIGH IMPACT.†

 • †Inzenders wordt aangeraden voor het starten met invullen de volledige†VOORWAARDEN en CRITERIA†zorgvuldig door te lezen.

  WAARDEVOL†

 • † Alle ingezonden projecten worden beoordeeld door een vakkundige jury onder leiding van prof. ir. Karin Laglas.

 • † Inzenden voor een NRP Gulden Feniks geeft extra zichtbaarheid en uitstraling aan een geslaagd (gebieds)transformatie- of renovatieproject.

 • † Alle ingediende projecten worden zowel gepubliceerd op de website††NRPGULDENFENIKS.NL†als in het NRP Gulden Feniks 2017 Jaarmagazine, dat in grote oplage verschijnt.

 • † Nominaties voor NRP Gulden Feniks 2017 worden in het voorjaar bekend gemaakt. De

  prijsuitreiking vindt op donderdag 22 juni 2017 plaats.

 • † Bekijk de†WINNAARS EN INZENDINGEN†van vorig jaar.

OVER NRP

Als onafhankelijke stichting stimuleert NRP het duurzaam (her)gebruik van de bestaande omgeving door kennisdeling, verbinding en inspiratie. Om te leren van innovatieve en succesvolle projecten reikt NRP ieder jaar de NRP Gulden Feniks uit aan de beste, mooiste en meest innovatieve (gebieds)transformatie- en renovatieprojecten van Nederland; de 'Oscars' van de Nederlandse bouwwereld. Lees meer over NRP op†NRP.NL.

NRP Gulden Feniks