NIEUWS

< Terug naar NIEUWS

Nog vijf weken om mee te dingen naar de NRP Gulden Feniks 2020

De NRP Gulden Feniks is in 2019 uitgereikt aan drie bijzondere transformatie- en renovatieprojecten die in het voorafgaande jaar zijn opgeleverd. Voor de nieuwe editie van deze prestigieuze prijs heeft het NRP Dirk Baalman benoemd als nieuw lid van de jury. Vooral de voortdurende evolutie van de Gulden Feniks vindt Baalman interessant. "De scope werd steeds meer integraal en dat niet alleen in omvang (gebiedsontwikkeling), maar ook in diepgang (combinatie van verschillende aspecten). De kunst is om steeds tendensen waar te nemen, waarmee inzendingen richting geven en om daarmee maatgevende voorbeelden voor het voetlicht te brengen."
De inzendtermijn voor de Gulden Feniks 2020 staat open tot en met 28 februari. Ook is het mogelijk om, tot en met 17 februari, projecten voor te dragen.

Inzenden
De NRP Gulden Feniks is dť prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving. Het bestaande vastgoed speelt een cruciale rol als het gaat om de vraag naar ruimte, energietransitie en circulaire economie. Opdrachtgevers, ontwerpers, architecten, ingenieurs, constructeurs, bouwbedrijven, adviesbureaus, toeleveranciers en anderen kunnen tot en met 28 februari 2020 hun beste werk uit 2019 op het gebied van (gebieds)transformatie en renovatie inzenden. Hiernaast is het tot en met 17 februari 2020 mogelijk om een project voor te dragen.

Dirk Baalman is door het NRP benoemd als achtste lid van de jury van NRP Gulden Feniks. Baalman werkte als docent aan universiteit en academies van bouwkunst. Van 1991 tot 2015 was hij adviseur erfgoed en architectuur bij Het Oversticht in Zwolle. Momenteel werkt hij als onderzoeker en als adviseur van architecten die werken aan erfgoed. Lees hier het interview met Dirk Baalman.

Jury
De jury die de inzendingen beoordeelt bestaat uit Geurt van Randeraat, voorzitter (directeur SITE urban development), Harry Abels (directeur Abels & Partners Architecten), Thijs Asselbergs (directeur Thijs Asselbergs Architectuurcentrale en hoogleraar TU Delft), Jack Hock (programmamanager Strijp-S, Stichting Trudo), Marlon Huysmans (directeur MH Projects), Jaap van Rhijn (directeur Huivesting Renovatie en FinanciŽn van de Tweede Kamer), Jaap Wiedenhoff (partner bij ingenieursbureau ABT) en Dirk Baalman (bouwkundige en architectuurhistoricus).
Secretaris van de jury is Cilly Jansen (directeur Architectuur Lokaal) m.m.v. Margot de Jager (projectmedewerker Architectuur Lokaal).

Informatie
Alle informatie over NRP Gulden Feniks 2020 en eerdere edities is te vinden op deze website.

Op verzoek van NRP wordt de NRP Gulden Feniks 2020 uitgevoerd door Architectuur Lokaal.