NIEUWS

< Terug naar NIEUWS lbhi-winnaar-nrp-gulden-feniks

En de genomineerden zijn....

Donderdagavond 24 april zijn de nominaties voor NRP Gulden Feniks 2014 officieel bekendgemaakt. Dit gebeurde aansluitend op een bijeenkomst van jongerennetwerk NRP NextGen bij NRP partner Rho - adviseurs voor leefruimte, in Rotterdam.

De nominaties werden bekendgemaakt door NRP Gulden Feniks juryleden Jean Baptiste Benraad (adviesbureau BenraadHernieuwt, expertise maatschappelijk opdrachtgeverschap) en Andy van den Dobbelsteen (TU Delft, expertise duurzaamheid).

NOMINATIES CATEGORIE GBIEDSTRANSFORMATIE

De categorie Gebiedstransformatie telde dit jaar 10 inzendingen. Hieruit werden Industriepark Kleefse Waard (Arnhem) en Central District (Rotterdam) genomineerd. Over deze inzendingen, zei de jury:
“Het is navolgenswaardig dat in het geval van INDUSTRIEPARK KLEEFSE WAARD (IPKW) de bestaande industriële infrastructuur opnieuw gebruikt is (utilities) en dat de milieuklasses gekoesterd zijn, in plaats van dat ze werden afgebroken voor een alternatieve bestemming zoals wonen.”
ROTTERDAM CENTRAL DISTRICT speelt niet alleen in op de wensen van een complete stad, maar ook op die van een paar miljoen passagiers die jaarlijks in Rotterdam in-, uit- of overstappen.”

industriepark-kleefse-waard-gebiedstransformatie-nrp-gulden-feniks-2014

rotterdam-central-district-nominatie-gebiedstransformatie-nrp-gulden-feniks-2014

NOMINATIES CATEGORIE TRANSFORMATIE

In de categorie Transformatie kwamen dit jaar de meeste inzendingen binnen: 30 in totaal. De genomineerden zijn De Studio (eerste fase herontwikkeling GAK-gebouw, Amsterdam), het cultuurcentrum Energiehuis (Dordrecht) en Nedinsco (Venlo).

“Transformaties zoals die van het GAK-GEBOUW zijn goed voor de stad en de plek in de stad en verdienen brede navolging.”
“Het ENERGIEHUIS is een perfecte symbiose tussen opdrachtgever, theatermanager en architect.”
NEDINSCO is fantastisch gedaan; een enorm compliment voor architect Bert Dirrix.”

de-studio-gak-nominatie-transformatie-nrp-gulden-feniks-2014

energiehuis-nominatie-transformatie-nrp-gulden-feniks-2014

nedinsco-nominatie-transformatie-nrp-gulden-feniks-2014

NOMINATIES CATEGORIE RENOVATIE

In de categorie Renovatie ontving NRP Gulden Feniks dit jaar 26 inzendingen. Uit een gevarieerd aanbod nomineerde de jury het Cygnus Gymnasium (Amsterdam), het Gemeentehuis Brummen en Museum De Fundatie (Zwolle). 

“Het zeer grondige kleurenonderzoek en het vervolgens waar mogelijk herstellen van de oorspronkelijke kleurstelling voegt veel waarde en karakter toe aan de renovatie van het CYGNUS GYMNASIUM.”
“Het accent bij de renovatie van het GEMEENTEHUIS BRUMMEN ligt op hergebruik en dus op tijdelijkheid. Dat is een verfrissend geluid en een impuls voor de archaïsche bouwindustrie.”
“De blob op het dak van MUSEUM DE FUNDATIE is een verrassend en eye-catching idee. Een creatieve manier om extra ruimte toe te voegen aan een monument zonder de gevels aan te tasten.”

CYGNUS-GYMNASIUM-NOMINATIE-RENOVATIE-NRP-GULDEN-FENIKS-2014

gemeentehuis-brummen-nominatie-renovatie-nrp-gulden-feniks-2014

museum-de-fundatie-nominatie-renovatie-nrp-gulden-feniks-2014

NRP feliciteert alle inzenders en betrokken partijen van harte met hun mooie nominatie!

UITREIKING NRP GULDEN FENIKS 2014

NRP staat 3, 4 en 5 juni met het NRP Plein op de PROVADA. Op woensdag 4 juni worden om 10.30 uur op de PROVADA de winnaars in de categorieen Gebiedstransformatie, Transfornatie en Renovatie bekendgemaakt en alle prijzen feestelijk uitgereikt.

NRP GULDEN FENIKS MAGAZINE

Tijdens de uitreiking op de PROVADA wordt ook het nieuwe NRP Gulden Feniks magazine gepresenteerd, waarin alle inzendingen zijn gebundeld en de winnaars en genomineerden worden uitgelicht. Dit wordt in deze nieuwe jaaruitgave gecombineerd met inspirerende interviews met o.a. Daan Roosegaarde en uiteraard een uitgebreid juryrapport, waarin de inzendingen worden geduid.