NIEUWS

< Terug naar NIEUWS jury NRP GF 22

Nominaties NRP Gulden Feniks 2022 bekend

Voor NRP Gulden Feniks 2022 nomineert de jury negen projecten in de categorieŽn Renovatie, Transformatie en Gebiedstransformatie. Deze projecten en de overige 39 inzendingen zijn nu te bekijken op de website van NRP Gulden Feniks. NRP reikt ieder jaar de prijs uit aan de beste (gebieds)transformatie- en renovatieprojecten van Nederland. De winnaars worden bekendgemaakt op 10 november 2022 tijdens het congres NRP Verandert, dat plaatsvindt in het Fort van Hoofddorp.

Integrale prijs
Uniek aan NRP Gulden Feniks is dat het een integrale prijs is. Dat wil zeggen dat elke inzending beoordeeld wordt op een aantal aspecten in onderlinge samenhang, zoals duurzaamheid, sublimatie, economische waarde, maatschappelijke waarde en innovatie. De genomineerde projecten kunnen voorbeeldprojecten genoemd worden die als inspiratiebron voor toekomstige opdrachtgevers kunnen fungeren.

Prijsuitreiking
Na beoordeling van de inzendingen maakte de jury een eerste selectie, waarna zij gedurende twee dagen een bezoek aan de geselecteerde projecten bracht en met de inzenders sprak. Na gedegen discussie heeft de jury, onder voorzitterschap van Geurt van Randeraat, negen projecten genomineerd. De jury feliciteert alle inzenders en betrokken partijen van harte met hun nominaties.
Voor de uitreiking van NRP Gulden Feniks 2022 op 10 november kunt zich hier aanmelden.

De genomineerde projecten voor de NRP Gulden Feniks 2022 zijn (in willekeurige volgorde):

Kerckebosch, Zeist
Cityplot Buiksloterham, Amsterdam
Amstelstation, Amsterdam
British School, Amsterdam
De Utrecht, Leeuwarden
Edge, Amsterdam
De Wereldburger, Amsterdam
Schoenenkwartier, Waalwijk
De Voortuinen, Amsterdam

De jury
De jury bestaat dit jaar uit Geurt van Randeraat, voorzitter (SITE urban development), Harry Abels (Abels & Partners Architecten), Thijs Asselbergs (Thijs Asselbergs Architectuurcentrale en hoogleraar TU Delft), Dirk Baalman (bouwkundige en architectuurhistoricus), Bess Blomjous (Studio Bess), Jack Hock (Strijp-S, Stichting Trudo), Jaap Wiedenhoff (ABT) en Sabine Renders (Hembrugterrein).
Secretaris van de jury is Cilly Jansen m.m.v. Margot de Jager (Architectuur Lokaal).

Wijzig deze inhoud