NIEUWS

< Terug naar NIEUWS Gulden Feniks 2013

Partnerbijeenkomst bij winnaar 2013: Metaforum

De winnaar in de categorie transformatie MetaForum in Eindhoven ontving afgelopen september de partners van NRP voor een bijeenkomst en rondleiding.

Winnende projecten van NRP Gulden Feniks mogen zich niet alleen verheugen over de prijs, maar ook in de aandacht en belangstelling van de NRP partners. Niet zelden vinden bijeenkomsten en rondleidingen plaats op winnende locaties. Leden van het projectteam Paul Klunder en Jan-Willem ten Have (constructeur ABT) en Jack Timmermans (bouwbedrijf Hurks) gaven rondleidingen door MetaForum.

MetaForum
Op het terrein van TU/e werd een bijna zestig jaar oude historische hal getransformeerd tot het nieuwe hart van de universiteit. Tegelijkertijd is bovenop de hal een nieuw gebouw gezet, de faculteit Wiskunde en Informatica. Deze opmerkelijke combinatie van hergebruik, transformatie en nieuwbouw is ontworpen door het Rotterdamse Ector Hoogstad Architecten. Spectaculaire zichtlijnen op de verschillende niveaus benadrukken de centrale ontmoetingsfunctie van het complex. De faculteit lijkt als een massief metalen blokje boven de hal te ‘zweven’. Dat komt door de zeer subtiele draagconstructie van slechts twintig ranke stalen kolommen.
LEES MEER OVER METAFORUM…