NIEUWS

< Terug naar NIEUWS winnaars GF 2020

Winnaars NRP Gulden Feniks 2020 en start editie 2021

De Lakenhal Leiden, Park Hoog Oostduin Den Haag en De Nieuwe Stad Amersfoort: dit zijn de winnaars van de NRP Gulden Feniks 2020. Zojuist maakte juryvoorzitter Geurt van Randeraat samen met NRP voorzitter Bart Krol het resultaat van de prijs bekend tijdens het NRP Congres dat vanuit de Caballerofabriek in Den Haag live werd gestreamd. De prijzen werden uitgereikt aan opdrachtgevers, ontwerpers en bouwpartijen in de categorieën Transformatie, Renovatie en Gebiedstransformatie. Hiernaast werden vier projecten genomineerd: Atlas Eindhoven, FENIX I Rotterdam, RCO House Amsterdam en De Nieuwe Internationale School (DENISE) Amsterdam.
Vanaf vandaag is de inzendtermijn voor NRP Gulden Feniks 2021 geopend.

De NRP Gulden Feniks wordt jaarlijks uitgereikt door het NRP. Voor de NRP 2020 werden 70 inzendingen ingediend. Het juryrapport van de editie 2020 is te lezen in het digitale magazine. Enkele constateringen van de jury:

Museum De Lakenhal, Leiden, winnaar in de categorie renovatie:
“Uit de kwaliteit die overal is gerealiseerd, spreekt goede samenwerking van alle betrokkenen, waarbij iedereen ruimte aan elkaars inbreng heeft gelaten en de jonge architecten unieke kennis en ervaring konden opdoen met internationale specialisten.” Onder meer waren betrokken: ontwerp: Happel Cornelis Verhoeven (ontwerp) en Julian Harp Architects (restauratie); gemeente Leiden (opdrachtgever); Webbers Bouwmanagement, IBB Kondor en Koninklijke Woudenberg (bouwpartijen).

Park Hoog Oostduin, Den Haag, winnaar in de categorie transformatie:
“De jury beschouwt de aanpak als een leerzame uitnodiging aan opdrachtgevers en architecten voor de enorme renovatie- en verduurzamingsopgave van duizenden leegstaande gebouwen die voor ons ligt.” Betrokken partijen waren onder meer: cepezed (ontwerp); OD75 (opdrachtgever); Züblin (hoofdaannemer).

De Nieuwe Stad, Amersfoort, winnaar in de categorie gebiedsontwikkeling:
“De Nieuwe Stad is een ‘game changer’. De gehele aanpak en de kwaliteit waartoe deze aanpak leidt, staat voor een mentaliteitsverandering bij gebiedsontwikkeling.” Schipper Bosch is initiatiefnemer, ontwikkelaar, grondeigenaar en architect. Bij het project zijn diverse partners betrokken, waaronder in het bijzonder gemeente Amersfoort en bureau ZUS, dat vanaf het begin betrokken is als stedenbouwkundige en landschapsarchitect.

Informatie
U kunt de bekendmaking van de winnaars hier terugzien tot 1 januari 2021.
Alle informatie over de NRP Gulden Feniks is te vinden op de website NRP Gulden Feniks.
Naast alle inzendingen van 2020, die u hier kunt bekijken, zijn ook alle inzendingen van eerdere edities, vanaf 2011, op deze website te vinden.

WINNAARS NRP GULDEN FENIKS 2020