Jaargangen

Kies jaargang

Kies categorie

Winnaar Nominatie
< Terug naar overzicht

Hof van Gendt

Transformatie

Projectomschrijving

Karakteristiek wonen in een voormalige kerk in Gendt
De voormalige Martinuskerk in Gendt is door Van den Bosch Vastgoed en Hendriks Projectontwikkeling herontwikkeld tot de met recht uniek te noemen woonomgeving ‘Hof van Gendt’. Zowel de architectuur van de appartementen als ook het stedenbouwkundig plan voor Hof van Gendt zijn zorgvuldig vormgegeven vanuit de bestaande situatie. Pieter Oosterhout Architecten tekende voor het ontwerp van……….Buro Waalbrug verzorgde het stedenbouwkundig plan. Zoveel mogelijk karakteristieke bouwkundige elementen zijn in het ontwerp behouden. Fraai metselwerk en ornamenten doen recht aan de rijke historie van deze plek. De ruime opzet van de locatie is parkachtig ingericht waarin bestaand en nieuw op een bijzondere manier samen komen.
Op deze prachtige locatie zijn 22 appartementen gerealiseerd, verdeeld over 2 gebouwen met een gemeenschappelijke groene binnentuin. Daarnaast zijn er 2 markante woningen gecreëerd in het priesterkoor.
Het karakteristieke voorfront van de kerk met toren en Mariakapel en daarmee de historie van deze plek, is gehandhaafd. In het voorfront is een ontmoetingsruimte voor de parochie De Levensbron gecreëerd. Aan de achterzijde is het priesterkoor behouden. Daarin zijn 2 grote, unieke ‘priesterkoor’ woningen met 4 verdiepingen gecreëerd. Op het groene terrein achter de kerk, omzoomd door groen, staan inmiddels 12 patiowoningen. Het dorp Gendt en haar bewoners is zeker rijker geworden van deze fraaie transformatie.