Jury

De jury bestaat, naast de voorzitter, uit zeven leden. Er zijn twee vacatures voor de jury van NRP Gulden Feniks 2023.

Geurt van Randeraat

Geurt van Randeraat is juryvoorzitter van de NRP Gulden Feniks. In 2008 richtte hij SITE urban development op. Eerder werkte hij bij investeerder Bouwinvest, adviesbureau BVR en projectontwikkelaar Kristal. Van 2009 tot 2015 was hij directeur van de wetenschappelijke masteropleiding Master City Developer (MCD). Aan deze opleiding is hij nog als docent verbonden. Hij geeft regelmatig lezingen aan universiteiten en op congressen in binnen- en buitenland.

Thijs Asselbergs

Thijs Asselbergs†is architect-oprichter van Thijs Asselbergs Architectuurcentrale. Sinds 2008 is hij verbonden aan de Technische Universiteit Delft als hoogleraar voor de leerstoel Architectural Engineering. Daarvoor was hij hoofd Architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam en voorzitter van Stichting Archiprix en Archiprix International. Van 1990 tot 1995 was hij Stadsarchitect van Haarlem.

Jaap Wiedenhoff

Jaap Wiedenhoff is partner bij ingenieursbureau ABT. Hij is voorzitter van de Adviesraad Gebouwde Omgeving van de Technische Universiteit Eindhoven en lid van de Raad van Commissarissen van NDSM Energy. Eerder was hij onder meer directeur van ARUP en verbonden aan het Berlage Instituut.

Dirk Baalman

Dirk Baalman is bouwkundige (HTS 1973) en architectuurhistoricus (VU 1983). Hij werkte als docent aan universiteit en academies van bouwkunst. Van 1991 tot 2015 was hij adviseur erfgoed en architectuur bij Het Oversticht, Zwolle. Sinds zijn pensionering is hij actief als onderzoeker en als adviseur van architecten die werken aan erfgoed.

Bess Blomjous

Bess Blomjous, eigenaar van Studio Bess, was concept- en projectontwikkelaar bij TCN Property Projects, MAB Development en Lingotto. Hierna startte zij als zelfstandige, als ontwikkelaar van (her-) ontwikkelingsopgaven in en rond de stad. Blomjous was in verschillende functies verantwoordelijk voor opgaven als de herontwikkeling van Nieuwe Energie terrein in Haarlem en de transformatie van de Beurs van Berlage.

Sabine Renders

Sabine Renders is als projectdirecteur verantwoordelijk voor de integrale ontwikkeling van het Hembrugterrein in Zaanstad. Eerder werkte zij onder meer bij woningcorporatie Stadgenoot aan binnenstedelijke herontwikkeling van bestaand vastgoed. Gedurende een aantal jaren was zij verantwoordelijk voor de transformatie van Oostenburg in Amsterdam.