Jury

Geurt van Randeraat

Geurt van Randeraat†is juryvoorzitter van de NRP Gulden Feniks. In 2008 richtte hij SITE urban development op. Eerder werkte hij bij investeerder Bouwinvest, adviesbureau BVR en projectontwikkelaar Kristal. Van 2009 tot 2015 was hij directeur van de wetenschappelijke masteropleiding Master City Developer (MCD). Aan deze opleiding is hij nog als docent verbonden. Hij geeft regelmatig lezingen aan universiteiten en op congressen in binnen- en buitenland.

Thijs Asselbergs

Thijs Asselbergs†is architect-oprichter van Thijs Asselbergs Architectuurcentrale. Sinds 2008 is hij verbonden aan de Technische Universiteit Delft als hoogleraar voor de leerstoel Architectural Engineering. Daarvoor was hij onder meer hoofd Architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam en voorzitter van Stichting Archiprix en Archiprix International. Van 1990 tot 1995 was hij Stadsarchitect van Haarlem.

Jaap Wiedenhoff

Jaap Wiedenhoff is partner bij ingenieursbureau ABT. Hij is voorzitter van de Adviesraad Gebouwde Omgeving van de Technische Universiteit Eindhoven en lid van de Raad van Commissarissen van NDSM Energy. Eerder was hij onder meer directeur van ARUP en verbonden aan het Berlage Instituut.

Bess Blomjous

Bess Blomjous, eigenaar van Studio Bess, was concept- en projectontwikkelaar bij TCN Property Projects, MAB Development en Lingotto. Hierna startte zij als zelfstandige, als ontwikkelaar van (her-) ontwikkelingsopgaven in en rond de stad. Blomjous was in verschillende functies verantwoordelijk voor opgaven als de herontwikkeling van Nieuwe Energie terrein in Haarlem en de transformatie van de Beurs van Berlage. Thans is zij als concept- en projectontwikkelaar actief voor mixed use gebieds- en gebouwontwikkelingen en is zij docent bij de Neprom voor de Leergang Projectontwikkeling.

Dirk Baalman

Dirk Baalman†is bouwkundige (HTS 1973) en architectuurhistoricus (VU 1983). Hij werkte als docent aan universiteit en academies van bouwkunst. Van 1991 tot 2015 was hij adviseur erfgoed en architectuur bij Het Oversticht, Zwolle. Sinds zijn pensionering is hij actief als onderzoeker en als adviseur van architecten die werken aan erfgoed.

Sabine Renders

Sabine Renders†is als projectdirecteur verantwoordelijk voor de integrale gebiedsontwikkeling van het voormalig militair industrieterrein Hembrug in Zaandam. Eerder werkte zij onder meer bij ontwikkelaar AM en corporatie Stadgenoot aan projecten en grootschalige gebiedsontwikkelingen met bestaand, monumentaal vastgoed in en rond Amsterdam. Zo heeft zij samen met Urhahn het fundament gelegd voor de unieke gebiedstransformatie van Oostenburg in Amsterdam in de vorm van een stedenbouwkundig plan, beeldkwaliteitsplan, bestemmingsplan, ontwikkel- en verkoopstrategie (kaveluitgifte).

ninke happel

Ninke Happel studeerde architectuur aan de TU Delft en volgde een minor omgevingspsychologie aan de KU leuven. In 2008 startte ze Happel Cornelisse Architecten dat vanaf 2013 Happel Cornelisse Verhoeven heet. Ninke heeft een voorliefde voor het werken met bestaande gebouwen en het daarbinnen zoeken naar nieuwe en duurzame gebruiksmogelijkheden. Ze ambieert gestructureerde ontwerpprocessen. Naast de werkzaamheden voor HCVA geeft ze regelmatig lezingen en gastkritieken in binnen- en buitenland, is ze voorzitter van Stichting Jos. Bedaux en heeft ze de coŲperatieve vereniging Het Rotterdams Woongenootschap opgericht.

jack hock

Jack Hock

bruce verdonschot

Bruce Verdonschot†is mede-eigenaar en architect bij†STATE Of Architecture.†In†2022 won hij de NRP Masterprijs voor zijn scriptie†The Monument of a Digital World (TU Eindhoven). Hierin maakt hij van een monument in Lissabon de basis voor de metaverse: een 3D-netwerk met een focus op sociale verbinding via virtual en augmented reality. Als winnaar†neemt hij dit jaar plaats in de jury voor de Gulden Feniks 2023.†