NIEUWS

< Terug naar NIEUWS fenixloods-winnaar-categorie-low-budget-high-impact-nrp-gulden-feniks-2014

FENIXLOODS II EERSTE WINNAAR LOW BUDGET, HIGH IMPACT!

In de nieuwe prijscategorie LOW BUDGET, HIGH IMPACT maakte de jury donderdagavond 24 april direct de winnaar bekend: Fenixloods II in Rotterdam!

JURY KIEST UNANIEM VOOR FENIXLOODS II

De jury was unaniem is het aanwijzen van Fenixloods II in Rotterdam als de enige nominatie en daarmee eerste winnaar van LOW BUDGET, HIGH IMPACT: ďIn en rond Fenixloods II hangt een geweldige energie. Deze transformatie is van grote betekenis voor de omgeving.Ē

'Sympathieke categorie'
Namens Fenixloods II namen gisteravond Sander Brand en Hans Meijer (Van Schagen architekten) het goede nieuws in ontvangt. Sander Brand: "We zijn een beetje beduusd, omdat we natuurlijk niet hadden verwacht vanavond te horen te krijgen dat we de winnaar zijn, al hadden we bij het inzenden wel ook een beetje op deze categorie ingezet. We vinden het een sympathieke categorie, juist in de tijd. Het is mooi dat wat we bereikt hebben met Fenixloods II wordt opgepikt door NRP Gulden Feniks, waar andere jury's vaak niet eens de moeite wilden nemen om te komen kijken. Een prijs als LOW BUDGET, HIGH IMPACT is belangrijk in de tussenfase waar de bouw nog steeds in verkeert. Hopelijk zijn er komende jaar steeds meer inzendingen die hiervoor in aanmerking komen."

Goed signaal
Brand prijst de inzet van de betrokken partijen: "Peter van Veldhoven en Ronald Cabout van Stadsontwikkeling hebben zich echt hard gemaakt voor Fenixloods II. Dat is een goed signaal, want juist gemeentes kunnen dit soort projecten doen. Ook aannemer Van Wijnen verdient een compliment. Het is gelukt om binnen de bouwplanning alles af te krijgen en dat terwijl er heel veel niet op de tekentafel, maar juist ter plekke op de bouwplaats is bedacht en ontstaan. Ze pakten dat heel goed op en konden snel schakelen. Dat partijen als Codart en Rotjeknor er een goede invulling aan geven, biedt ook weer perspectieven. Daardoor zijn we nu aan het kijken welke andere ruimtes we nog meer kunnen vullen."

Prijsuitreiking
Een uitgebreide toelichting door de jury en de overhandiging van de prijs vindt plaats op woensdag 4 juni tijdens de PROVADA. NRP feliciteert Fenixloods II en alle betrokken partijen met deze prijs!†

lbhi-winnaar-nrp-gulden-feniks