Jury

De jury bestaat, naast de voorzitter, uit zes leden:

Geurt van Randeraat

Geurt van Randeraat is juryvoorzitter van de NRP Gulden Feniks. In 2008 richtte hij SITE urban development op. Eerder werkte hij bij investeerder Bouwinvest, adviesbureau BVR en projectontwikkelaar Kristal. Van 2009 tot 2015 was hij directeur van de wetenschappelijke masteropleiding Master City Developer (MCD). Aan deze opleiding is hij nog als docent verbonden. Hij geeft regelmatig lezingen aan universiteiten en op congressen in binnen- en buitenland.
 

Jaap van Rhijn

Jaap van Rhijn is directeur Huisvesting Renovatie & Financiën van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Hiervoor was hij programmadirecteur herontwikkelingslocaties van zorginstelling Cordaan in Amsterdam en voorzitter van de Werkgroep Kantoren Deltaplan Duurzame Renovatie DGBC. Tot 2017 was hij CEO bij Colliers International Nederland.
 

Marlon Huysmans

Marlon Huysmans richtte in 2011 MH Projects op, een adviesbureau voor duurzame ontwikkeling van steden en bedrijven, en in 2014 het het adviesbureau SoBuildings BV. Ze is initiatiefnemer van Made Up North en medeoprichter van duurzaamgebouwd.nl. Eerder werkte ze als directeur Sustainability & Innovation Centre bij OVG Real Estate. In 2009 werd zij verkozen tot Vastgoedvrouw van het jaar.
 

Harry Abels

Harry Abels is sinds december 2018 directeur van Abels & Partners Architecten. Al meer dan 30 jaar is hij actief als architect. Hij legde zich na zijn studie in Delft toe op architectuur, restauratie en stedenbouw. Vanaf 1993 werkte hij bij IAA architecten - vanaf 2000 als mede-directeur - waar hij internationale projecten leidde en als projectarchitect verantwoordelijk was voor grote opdrachten in de utiliteitsbouw, zorggebouwen en de scholenbouw.
 

Jack Hock

Jack Hock is als programmamanager Strijp-S van Stichting Trudo betrokken bij de transformatieopgave Strijp-S in Eindhoven. Eerder werkte hij gedurende 25 jaar bij de gemeente Amsterdam; aanvankelijk in de stadsvernieuwing, later in de directie van het ProjectManagementBureau.
 

Thijs Asselbergs

Thijs Asselbergs is architect-oprichter van Thijs Asselbergs Architectuurcentrale. Sinds 2008 is hij verbonden aan de Technische Universiteit Delft als hoogleraar voor de leerstoel Architectural Engineering. Darvoor was hij hoofd Architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam en voorzitter van Stichting Archiprix en Archiprix International (vanaf 2001). Van 1990 tot 1995 was hij Stadsbouwmeester van Haarlem.
 

Jaap Wiedenhoff

Jaap Wiedenhoff is partner bij ingenieursbureau ABT. Hij is voorzitter van de Adviesraad Gebouwde Omgeving van de Technische Universiteit Eindhoven en lid van de Raad van Commissarissen van NDSM Energy. Eerder was hij onder meer directeur van ARUP en verbonden aan het Berlage Instituut.